Lukupiiri

Perustimme oman pienryhmäni "Opet" kanssa lukupiirin. Loimme ryhmän TAOKin OneDriveen. Sinne meistä jokaisella on mahdollisuus käydä kirjoittamassa ajatuksiaan kirjoista, joita kesän aikana on lukenut. Opettajamme suosittelemana valitsimme luettavaksi Stenberg, Riittävän hyvä opettaja ja Tynjälä, Oppiminen tiedon rakentamisena.

Kipaisin kirjastoon kirjoja hakemaan. Kovin olivat kirjat liikenteessä. Onneksi toisen kirjan sain kaukolainana ja toisen tyttäreni kiltisti haki omalta opiskelupaikkakunnaltaan. Kirjastossa käytin metodia, "minä aktiivisena oppijana" :) . Tässä tapauksessa se tarkoitti sitä, että nappasin mukaani kirjoja, jotka herättivät minussa kiinnostusta.

Olen lukenut vasta yhden kirjan kokonaan. Kirja Kupias & Koski, Hyvä kouluttaja oli helppo ja selkeä luettava. Siellä mainittiin hyvän kouluttajan perustaksi seuraavia asioita: asiantuntemus, läsnäolo, arvostus, siltojen rakentaminen, innostus ja nöyryys. Kirjan lopussa on konkreettisia malleja erilaisista koulutusmalleista. Niitä tulen varmasti tulevaisuudessa kokeilemaan.


"Lukupiiri"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti